Gyógyító sörfürdő már a cseheknél is


Sörfürdő, sörmasszázs és sörpakolás. Ez a világ első olyan egészségügyi központjának menüje, ahol mindent sörrel kezelnek. A helyszín a csehországi Chodova Plana városka családi sörfőzdéjének pincéje.

A csehországi Chodovar család kezében lévő Chodova Plana nevet viselő spa nemcsak sörfürdőt és sörmasszázst kínál, hanem a wellnes-központjában a kozmetikai kezelések is sörrel történnek. A hét darab nagyméretű, Viktória-korabeli medencében az ellazulásra vágyó vendégek pedig akár úszhatnak is a “folyékony kenyérben”. A medence mellett lévő bárban természetesen fogyasztani is lehet a kesernyés nedűt. A különleges kezelésért egy hétvégére körülbelül 30 ezer forintot kell fizetnünk. A csehországi sörfőző-família a sör jótékony hatására építette fel a spa-birodalmukat, szerintük a bőrproblémákra kimondottan jó hatással van.

A tulajdonosok állítják: a nedű egy sor betegségen, főleg bőrpanaszokon segíthet, s azt remélik, hogy a hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető wellness központ azoknak a férfiaknak is imponál majd, akik túl flancosnak tartják a tradicionális gyógyfürdőket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.