Tehetséges fiatalokat vár az InBev Global Trainee Program


Az InBev – a világ egyik legnagyobb söripari vállalata, a Borsodi Sörgyár tulajdonosa – 2008-ban is folytatja világméretű vezetői gyakornok programját. A vállalat célja, hogy olyan fiatalokat találjon, akik elég képzettek és tehetségesek ahhoz, hogy szakmai életútjuk során hamar vezetői pozícióba kerülhessenek. A végzős, illetve 2 évnél nem régebben végzett, mérnök vagy közgazdász diplomával rendelkező, angolul jól beszélő fiatalok jelentkezését 2008. január 15-ig várják.

A Borsodi Sörgyár Zrt. hazánk egyik legnagyobb sörgyártója, mely több mint 600 munkavállalót foglalkoztat. Vezető márkái a Borsodi, a Stella Artois, a Beck’s és számos belga sörkülönlegesség. A vállalat tulajdonosa a belgiumi központú InBev, melynek fő célkitűzése, hogy a legnagyobból a legjobbá váljon az iparágban. Innovációik meghatározóak a hazai és a nemzetközi sörpiacon, a vállalat a termék- és csomagolásfejlesztésben évek óta trendet diktál.

Az InBev Global Trainee Programra olyan lelkes, végzős vagy legfeljebb két éve végzett közgazdászok és mérnökök jelentkezését várják, akik vezetői képességekkel rendelkeznek, és motiválni tudják kollegáikat céljaik elérése érdekében. Fontos szempont a kiválasztásnál, hogy a jelölt sokoldalú, ambiciózus és eredmény-orientált legyen. Elengedhetetlen a mobilitás és kreativitás, valamint a jó kommunikációs készség magyar és angol nyelven.

A megszokott vezetői gyakornoki programoktól eltérően a vállalat egy nemzetközi mezőnyből szelektálja a gyakornokokat. Több vezető is részt vesz a programban, világszerte körbejárva az országokat annak érdekében, hogy bemutassák a vállalatot, és megismerkedjenek a potenciális gyakornokokkal. A jelentkezőknek először egy önéletrajzot kell beküldeniük, amit nyelvi és pszichológiai tesztek követnek. A továbbjutókra egész napos interjúsorozat, csoportos beszélgetések, üzleti játékok várnak. Ezután következnek a végső interjúk a zóna elnökével és alelnökeivel. Aki pedig itt is jól teljesít, annak szerződést ajánlanak.

A közel egy éves program egy öt hónapos nemzetközi bevezető képzéssel indul, melynek során a gyakornokok megismerhetik az InBev európai sörgyáraiban a sörgyártási és értékesítési tevékenység minden részletét. Együtt dolgozhatnak mind a felső vezetés tagjaival, mind pedig Európa más országaiból érkező hallgatókkal. A bevezető képzés után a tehetséges fiatalok saját országukban kapnak munkát. A más multinacionális cégeknél jellemző gyakornoki programokkal ellentétben, az InBev képzése során komplex ismeretekhez juthat minden résztvevő, és nem korlátozzák egy-egy területre a későbbi szakmai karrierjét. Rátermettség esetén világszintű lehetőségek állnak a Global Trainee Programban résztvevők előtt, a személyes fejlődésnek semmi sem szab gátat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.