Köztudott, hogy a sör a férfiak egyik gyenge pontja. De mit gondolsz, hogyan viszonyulnak a nők a sörhöz? Szerinted, mit szólna álmaid asszonya, ha az első randin sörözni hívod? A legújabb felmérések azt mutatják, hogy ma már ezt nyugodtan bevállalhatod. Itt az ideje, hogy megtudj néhány érdekességet a nők és a sör kapcsolatáról!

Ha úgy döntesz, hogy egy sör mellett szeretnéd jobban megismerni a hölgyet, mindenképp figyelj a részletekre! A nők a sörözésnél is adnak a minőségre és a külsőségekre. Semmiképp ne üvegből vagy dobozból kínáld őket. Sokkal jobban szeretik a kellemes környezetet és a frissen csapolt sör impozáns látványát, lágy habját és kellemes, frissítő aromáját.

Eddig egyértelmű volt, hogy a sörözés végeztével a férfiakra hárul a fizetés. Bár a hölgyek most is szívesen veszik az udvarias gesztus, a mai modern nők azonban már azt sem veszik zokon, ha esetleg osztozni kell a költségeken. A felmérésből kiderül, hogy a magyar nők 52%-a szívesen fizeti a saját részét, még akkor is, ha éppen az első randiról beszélünk.

Ha azonban egy svéd nővel szerveznél találkát, akkor tudnod kell, hogy a svéd hölgyek különösen emancipáltak – mindössze 13%-uk várja el, hogy Te álld a számlát! Lovagiasságodat a magyar lányok mellett leginkább a cseh, a lengyel, az olasz és a francia hölgyek estén tudod kamatoztatni.

Tudnod kell, hogy – a férfiakkal ellentétben – a nők nem azért ülnek le sörözni, hogy az élet nagy dolgait megbeszéljék barátnőikkel. A hölgyek ritkán söröznek egymás társaságában. Barátnőd, feleséged, partnered legszívesebben veled együtt ül le egy pohár aranyló ital mellé. Ezen kívül a hölgyek szívesen söröznek kisebb baráti társaságokban is, feltéve, hogy a társaságban több hímnemű egyén is tartózkodik.

Négy dolog, amit tudnod kell a nőkről és a sörről:

  • Ha olyan barátnőt szeretnél, aki él-hal a sörért, akkor mindenképp egy cseh lányt keress magadnak. Európán belül ugyanis a cseh nők vannak oda legjobban az aranyló italért.
  • Kiszemeltedet akár már az első randin is elviheted sörözni, ugyanis az európai lányok kifejezetten szeretik a fesztelen, sörözés melletti, ismerkedős találkákat.
  • Ha lovagiasságoddal szeretnél bevágódni a randin, akkor cseh, magyar vagy lengyel lányt válassz, ők ugyanis kifejezetten jó néven veszik, ha te állod a számlát.
  • Ha inkább felezni szeretnéd az elfogyasztott sörök árát, akkor a brit és a holland hölgyekkel próbálkozz, ők ugyanis inkább osztoznának a költségeken, mint, hogy meghívassák magukat.

A SABMiller által készített európai sörfelmérés alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.