Készül az első sörcikk-kiállítás Pilisvörösváron


Március 29-én Pilisvörösváron – amely e napra átkereszteltetik Pilissörösvárra, bocsánat – megnyílik a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Klub első kiállítása.

A kultúra lelkes szervezője, Németi László munkássága révén a helyi Művészetek Háza lesz otthona a sörkultúra általuk gondozott tárgyainak: történelmi cimkéknek, régi dombor-üvegeknek, patinás sörnyitóknak, plakátoknak, részvényeknek, szemet gyönyörködtető, habár megsárgult képeslapoknak, alátéteknek, és sok egyébnek.

Ízelítőt kapnak majd a látogatók az ötvenes-hatvanas évek másféle stílusából, valamint a legújabb kor sörcikkeiből – köztük reklámtárgyakból – is. Mindezekhez magát a magasztalt nedűt a Rotburger Főzde csapolja álló napon át, mialatt az ünnepélyes megnyitót a klubtagjok csere-beréje, (egyleten belülieknek: a sörfőzde megtekintése) és szines kulturprogram követi, este oldies-zenés bállal megkoronázva.

Az esemény iránt máris jelentős érdeklődés mutatkozik, s jelen lesz a Pilis-vidéki sajtó is. A kiállítás április 10-ig tekinthető majd meg.

(Kovács András)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.