Nem tudom, ki hogyan éli meg a gazdasági világválságnak csúfolt recessziót, mely oly csúnyán átgázolt a föld majd’ minden országán. Persze azon is érdemes lenne elgondolkodni, vajon nem egy tudatos manipulációról van-e szó, melynek eredményeként a végsőkig eladósodott cégek és országok új tulajdonost kaphatnak a mentőcsomagokkal együtt – magyarán tanúi vagyunk a föld újrafelosztásának. De most nem politizálni akarok.

Válság van a boltok polcain. Átlagos, mindennapi sörbetevőnk lassan de biztosan kúszik a 200 Ft-os határ felé, a prémium kategória pedig már jócskán e fölött néz rá a sörvásárlóra: “Kérlek engem emelj le…” Mindez persze a hírekben nem jelenik meg, de még csak egy jóféle forradalom sem robban ki, mint annak idején Bécsben…

A Sörlap.Hu szerverét is utolérte a válság, hirtelen eltűnt a nagy süllyesztőben, valamikor a múlt év végén, amikor mindenki a Karácsonyt ünnepelte a szépséges adventi időszak után. Így maradt aztán Szilveszterkor, sőt egészen idáig az újesztendőben is. Most azonban itt vagyunk újra, tele elképzelésekkel és tervekkel. Sajnos azonban kincstári optimizmusunkba egy kis aggodalom is vegyül.

Miről is van szó? Már a tavalyi év vége is azzal a szörnyű gondolattal telt el, hogy maradt-e még Magyarországon a sörös kultúra után érdeklődő olvasó. Ez az aggodalmas érzés mételyezte szívünket, melytől azóta sem tudunk szabadulni. Jöttek a látogatók, ahogy eddig is, de aktivitásuk láthatóan visszaesett. Egyre kevesebb írást küldtek be, s amikor kényszerpihenőn volt a Sörlap, akkor alig akadt olyan, aki érdeklődött volna a miértekről és a jövőről.

Talán ennyire megszoktuk mára, hogy ami volt, az egyik pillanatról a másikra eltűnhet? Talán nem is hiányzik senkinek, mert annyira leköti minden pillanatunkat a túlélés? Ennyire fásultak lennénk? Vagy hirtelen, a válságnak köszönhetően olvasóink lemondták internet-előfizetésüket? Hol az igazság?

Azt hiszem, legjobb volna, ha mindenki elmondaná titokban, levélben azt, hogy mit vár a 2009-es esztendőtől. S azt is hozzátenné, vajon mitől lehetne jobb a Sörlap. Segítsünk egymáson, ne hagyjuk, hogy minden az enyészetté váljon…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.