Egyre többen csatlakoznak a JÓFEJ Programhoz


A közelmúltban végzett online felmérés szerint a válaszadók jelentős része Szent Kristóf, az utazók védőszentjének napját (július 25-ét) tartja legmegfelelőbbnek a józan, felelős járművezetés népszerűsítésére. A Magyar Sörgyártók Szövetsége a Józan Felelős Járművezető kampányának újabb állomását a téli ünnepi időszakra időzítette. A megújult www.jofej.info.hu weboldalon keresztül a több mint tízezer látogató közül, mintegy kétezren csatlakoztak a JÓFEJek közösségéhez.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége évről évre aktív szerepet vállal az ittas vezetés elleni küzdelemben. A szervezet karácsonyi és szilveszteri kiemelt időszakban meghirdetett kampányának fő célja több volt, mint egyszerű információ átadás. A teljesen megújult www.jofej.info.hu segítségével olyan közösség alakult ki, amely nemcsak egyetért, de nyíltan fel is vállalja és hirdeti a józan, felelős járművezetés fontosságát.

A regisztrált felhasználók megoszthatják egymással gondolataikat a témában, és egyéni profiljuk kialakításával saját maguk képviselhetik a józan felelős járművezetés pozitívumait. A weboldal olyan interaktív elemeket is kínál, – például kvíz, sztorik, mini szavazások – melyek tudatosítják az alkohol vezetői képességeket befolyásoló hatását, és felhívják a látogatók figyelmét az ittas vezetés veszélyeire. Több mint 1900-an vettek részt abban a szavazásban, amelyben a Józan Felelős Járművezetés Napját keresték. A szavazóknak majdnem a fele (közel 800 fő) július 25-ét, Kristóf napját tartja a legalkalmasabbnak. Szent Kristóf az utazók védőszentje, névnapja pedig azon meleg nyári időszakra esik, amikor is különösen fontos a józanság megőrzése a járművezetők számára.

A 2010. november 23-tól 2011. január 3-ig tartó kampányidőszak alatt több mint 10.000 látogató kereste fel a www.jofej.info.hu oldalt. A kvízt több mint 41.000 alkalommal töltötték ki, a weboldalra több mint 140 fotót, 50 járművezetéssel és alkoholfogyasztással kapcsolatos videót töltöttek fel a látogatók, és a különböző tartalmakhoz mintegy 1400 hozzászólás érkezett. A Szörszövetség a JÓFEJ program holnapján azt is megfogalmazta, ki is a Józan Felelős Járművezető. A JÓFEJ 7 ismérve az alkoholfogyasztással és közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb jellemvonásokat írja le, így a fiatal felnőttek könnyebben azonosulhatnak a felelős alkoholfogyasztás és járművezetés eszméjével.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.