Aki kedveli a jóféle seritalokat, az valószínűleg szívesen böngészi a különböző sörös könyveket és weboldalakat, s kedvét leli az igényes, étvágygerjesztő (és újabb sör kibontására sarkalló) fényképekben. Ahhoz azonban, hogy valaki ilyetén sörös fotót készítsen, nincs szükség a sör imádatára, elég csupán egy pici fotográfus véna, érzék a fényekhez, beállításokhoz, jó témákhoz, s egy – ma már viszonylag olcsón beszerezhető – megfelelő gép. Külföldi társoldalaink évről-évre hirdetnek fotópályázatokat, mi most nem ezt tesszük, csupán megpróbálunk hozzá kedvet csinálni.

A sörös csendéletek készítéséhez szinte minden helyszín megfelelő. Legyen az otthonunk, egy igényes söröző (pub) itthon vagy épp külhonban, egy (sör)fesztivál vagy egy kirándulás megállója – mindegy. Az alannyal sem lehet sok gondunk – már ha egyáltalán szeretnénk valakit a főszereplő sör mellé állítani vagy ültetni – mert hiszen egyformán jól mutat a képen gyermekünk, kedvenc házőrzőnk (vagy egyéb háziállatkánk a teknőstől a csüngőshasú malacig), kedvesünk vagy épp egy vadidegen is. Ráadásul a sört sem kell a legdrágábbak közül választanunk, hiszen a legegyszerűbb lager épp olyan kívánatos lehet az elkészült képen, mint a legdrágább.

Most m is várjuk a vállalkozókedvű olvasók alkotásait, melyekből – reményeink szerint – hamarosan, egy virtuális kiállítást nyitunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.