Egymilliárdos profitot termelt a világ legnagyobb sörgyártója


Az elemzői konszenzust kismértékben felülmúló nettó eredményről számolt be az Anheuser-Busch Inbev ma reggel közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében. A növekedést Latin-Amerika és Ázsia hajtotta, amelyekkel kapcsolatban a menedzsment továbbra is optimista, az Egyesült Államokban pedig a munkaerőpiaci helyzet javulásának jeleit lehet látni, ami támogathatja a kereslet növekedését.

Csökkenő értékesítési volumen, viszont emelkedő bevétel mellett visszaesett a világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch Inbev negyedik negyedéves profitja az előző év azonos időszakához viszonyítva – derül ki a társaság ma közzétett gyorsjelentéséből. A cég nettó eredménye 968 millió dollárt tett ki az időszakban, ami 24%-os csökkenést jelent a bázisidőszakhoz viszonyítva. Az elemzői konszenzust kismértékben felülmúlta a negyedéves eredmény, a piacok ugyanis 949 millió dolláros profitra számítottak.

A sörgyártó menedzsmentje közölte, hogy a gazdasági fellendülés továbbra sem egységes az egyes régiók között, Latin-Amerikában és Ázsiában jó növekedési lehetőségek vannak. Az amerikai munkaerőpiacon is lehet látni a javulás első jeleit, ami ha fennmarad, az pozitív lehet a söripar szempontjából.

Az első negyedévben az értékesítési volumen még gyenge maradhat, miután a munkanélküliség továbbra is magas az Egyesült Államokban, a dinamikus növekedést mutató brazil piacot pedig esőzések sújtották, de az év második felére már javulás várható. A vezetőség várakozásai szerint a költségcsökkentési intézkedéseknek és a fúzióval elért szinergiahatásoknak köszönhetően újabb 270 millió dolláros megtakarítást érhet el 2011-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.