Elköltözhet az Ursus sörgyár Kolozsvárról


Buzăuba helyezhetik át az Ursus sörgyár teljes termelését – közölték nem hivatalos vállalati források, amelyek szerint annak az esélye, hogy az Ursust jövőre Kolozsváron is gyártsák, kevesebb mint 1%. A termelés Kolozsváron már leállt, Buzăuban pedig több hektárnyi területet vásárolt meg a cég a termelőkapacitás kibővítése céljából.

Továbbá az összes kolozsvári Ursus alkalmazottat december végéig kényszerszabadságra küldték. Elkezdődtek a leépítések is, a meglévő 300-ból eddig 45 személyt bocsátottak el. Országos szinten összesen 177 alkalmazottól fog megválni az Ursus. Adrian Coroian, a romániai vállalkozók szövetségének elnöke szerint Buzăuban annyi sört tud májd gyártani egy nap alatt a cég, ami fedezi az ország heti szükségletét.

Az Ursus központi irodáját már korábban áthelyezték Bukarestbe, a cég élére a kolozsvári Octavian Buzoianu helyett egy skóciai menedzser, Grant McKenzie került.

Eközben már két vállalat is kérte az Ursus fizetésképtelenségét, egyrészt a TCD Royal Events, illetve a Combavipor. Mindkét kérést idén nyáron tették le, elbírálásuk jövő év elején várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.