Edzés helyett söröznek a nők


A csehek háromnegyede számára a kocsmák jelentik a társadalmi élet központját – derül ki egy felmérésből. A lelkes kocsmalátogatók között a női nem is szép számban képviselteti magát. A csehek többsége szerint a kocsmákban zajlik a társadalmi élet. A prágai CVVM közvélemény-kutató intézet szerint a különleges, egzotikus stílusú éttermek, fitneszközpontok és klubok előretörése ellenére a hagyományos kiskocsmák még mindig a társadalmi élet meghatározó központjának számítanak.

A cseh férfiak mintegy 40 százaléka továbbra is a kocsmákat látogatja, míg az éttermekbe csupán 27 százalékuk jár rendszeresen.

“A férfiak 97 százaléka a barátai miatt tér be a pubokba, 90 százalékuk pedig a jobb hangulat kedvéért szereti a kocsmákat” – idézte a kutatás eredményét a Pravo című prágai napilap. A kocsmai társalgásban a politika és a sport mellett a kulturális vonatkozású témák is gyakoriak. A jellegzetes cseh pubokban azok is jól járnak, akik egy jó iparost, szakembert, vagy szállítási lehetőséget keresnek.

A felmérésből az is kitűnik, hogy éttermekbe és pizzériákba többnyire csak enni járnak a csehek, miközben a férfiak 90, a nőknek pedig 50 százaléka számít rendszeres sörfogyasztónak. Az éves átlagban elfogyasztott sör mennyisége a teljes lakosságra elosztva 160 liter/fő. A férfiak hetente négyszer, a nők heti két alkalommal járnak kocsmába. A sör uralma az idősebbek körében töretlen, a férfiak 23 százaléka naponta iszik egy pohárral.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.