A méltán népszerű, sokak számára az egyetlen sörszakértőként tisztelt Michael Jackson sörfőzők és sörrajongók tömkelegét nevelte ki ismert könyveivel és “The Beer Hunter” című televíziós sorozatával. Míg sörös oldalát jól ismerjük, addig kevesen tudják róla, hogy a whiskey világában legalább akkora – ha nem nagyobb – hírnévre tett szert, mint a folyékony kenyérrel kapcsolatos tudományokban.

2004 elején J. R. Richards televíziós producer Londonban találkozott Michael Jacksonnal, ahol megállapodást kötöttek egy DVD sorozat elkészítéséről. Idővel, ahogy gyarapodott a leforgatott anyagok mennyisége, úgy nőtte ki magát az újabb terv: készüljön egy igazi film, vagy egy újabb sörvadász sorozat a felvételekből. Amikor 2007-ben Michael váratlanul elhunyt, a projekt is leállt, a sörös és whiskey-s közösségek hosszú ideig gyászoltak. A Michaelhez közelállók azonban úgy döntöttek, a közel 60 órás anyagból elkészítik a sörvadászról szóló dokumentumfilmet.

A film Londonból indulva, két éven keresztül mutatja be Michael Jackson sörös útjait és kóstolásait Belgiumon, Csehországon, Írországon át egészen az Egyesült Államokig, átszőve azt világhírű sörfőzőmesterekkel, lepárlókkal és sörrajongókkal készült interjúkkal. Bepillantást nyerhetünk nem csupán Jackson munkájába, de páratlan egyéniségébe is, s harcába, melyet a gyilkos Parkinson-kórral vívott. A tervek szerint a film mellett egy webes sorozat is napvilágot lát, melyben azok a részletek lesznek láthatók, amik a moziból kimaradtak.

A filmkészítők reményei szerint a mozinézők nem csupán a kézműves sörök világáról kapnak alapos tájékoztatást, de bepillantást nyerhetnek az adott nép történelmébe, s a vidék földrajzába is.

S hogy minél hamarabb a mozikba kerülhessen a film, a készítők egy világméretű gyűjtést indítottak a költségek fedezésére. Az összegyűlt adományokból, valamint a filmből származó bevételekből pedig a Parkinson-kór kutatását és egy alapítvány létrehozását kívánják finanszírozni, ez utóbbi feladata lesz Michael Jackson örökségének megőrzése, ápolása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.