5 napon át a cseh sörök és a cseh ételek vannak a középpontban Budapesten, a Városháza parkban. A sörfesztiválon 42 fajta cseh sört csapolnak, ezen kívül cseh sajtok és ételek, cseh sörházi zene és természetesen Svejk várja a látogatókat. Szerdán kezdődött, vasárnap ér véget.

“Öt nap, amikor kikapcsolódhat Budapest szívében, megkóstolhat megannyi cseh sörkülönlegességet, megismerkedhet a tradicionális cseh ételspecialitásokkal. Mindezt hangulatos és szórakoztató kulturális programok kíséretében.” Így hirdeti a sörfesztivált a szervező, a Ferdinánd Sörház Kft. Budapesten már negyedik alkalommal szerveznek fesztivált a cseh söröknek, na meg a cseh ételeknek is. Árulnak például morva verebet, egyben sült cseh csülköt, cseh gulyást, és persze knédlit minden mennyiségben. A szervezők azt ígérik, hogy a konyhákban Csehországból érkező szakácsok gondoskodnak a rendezvény ideje alatt arról, hogy valóban a leghitelesebben készüljenek el ételek.

42 különböző fajta cseh sört csapolnak a parkban, egy külön hűtőkamion szolgál arra, hogy ezek tényleg hidegek legyenek, a korábbi években ugyanis előfordult, hogy gond volt a sörök hőmérsékletével. Fizetni pedig nem forinttal, hanem Cseh Oroszlánnal lehet, egy korsó sör például 10 Cseh Oroszlán, azaz 500 forint, mert az oroszlánokat egyenként 50 forintért árulják.

Sörlista:
Pilsner Urquell
Ferdinand
Postřižinské
Behemia Regent
Krušovice
Březňak
Starobrno
Jarošov
Staropramen
Velkopopovický Kozel
Zubr
Litovel
Černá Hora
Budweiser 1795
Samson
Primator
Velen
Eggenberg
Herold
Bernard
Démon
Rebel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.