SABMiller ajánlat a Foster’s-re


A Drehert is tulajdonló SABMiller Plc, a világ második legnagyobb sörgyártója 9,5 milliárd ausztrál dolláros (10 milliárd USA-dollár) értékű ellenséges felvásárlási ajánlatot tett az ausztrál Foster’s Group Ltd.-re. A célba vett társaság vezetősége szerint ez az összeg alulértékeli a céget.

Az elemzők azonban úgy vélik, hogy butaság lenne azt gondolni, hogy a vevő a jelenlegi piaci helyzetben a feltétlenül szükségesnél többet kínálna a portékáért. Sőt, többen úgy vélik, az elutasított júniusi ajánlata után hallgató SABMiller ügyes volt a saját szempontjából, ugyanis újabb ajánlatával megvárta, amíg a piaci felfordulásban lejjebb megy a Foster’s részvényeinek ára.

A piac ennek ellenére arra számít, hogy megy még feljebb az ajánlati ár, ám mivel a vevőjelöltnek nincs versenytársa, sokkal több pénzt senki sem remélhet a papírjaiért.

A Moody’s hitelminősítő a júniusi ajánlat idején jelezte, hogy a felvásárlás nyomán mindkét cég csökkenteni tudná költségei és növelni jövedelmeit. A SABMiller vezetősége ígéretet tett arra is, hogy az üzlet finanszírozása nem fogja rontani pénzügyi kondícióit, s így nem sorolják lejjebb adósságainak osztályzatát a hitelminősítők.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.