Sikerrel zárult az I. Budavári Sörfesztivál


Komoly sikert könyvelhet el az első alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztivál: négy napon át majdnem pontosan 44 ezer látogató kóstolgatta a közel százféle sört, melyekből összesen 140 ezer korsónyi fogyott fesztiválon. A sörözést kísérő koncertek is nagy sikert arattak, a legtöbben pénteken voltak a Budai Várban.

Hatalmas, korsószorongató tömeg, számtalan pult, hagyományos ételek, és jobbnál jobb zenék – erre számíthatott, aki ellátogatott az első alkalommal megrendezett Budavári Sörfesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén. A fesztivál négy napja alatt egészen pontosan 43.820 ember lépte át a rendezvény küszöbét, akik igen tetemes mennyiséget, 140 ezer korsó sört fogyasztottak el. A látogatók a hagyományos, lager típusú sörök mellett a barna, valódi különlegességeket, szűrt és szűretlen, valamint gyümölcsös, karamelles, tökös söröket is megkóstolhattak.

A színpadon olyan zenekarok fordultak meg, mint Ganxta Zolee és a Kartel, de muzsikált Jamie Winchester, a Mystery Gang, a Paddy and the Rats, illetve a Firkin is, a Dumaszínház humoristái pedig a rekeszizmokat mozgatták meg. A Sörfesztivál szervezői, Kurucz Gergely és Kurucz Dániel elégedetten nyilatkoztak a rendezvény után: “Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődés övezte a fesztivált, mert ez garanciát jelent arra, hogy jövőre megismételhetjük a rendezvényt. Rekord mennyiségű sör fogyott a kisüzemi sörfőzdéknél, ezért a legtöbbjük már jelezte is, hogy jövőre is szívesen részt venne a Budavári Sörfesztiválon. Ugyanakkor már most sok új kisfőzde is jelentkezett a többiek sikerén felbuzdulva. Természetesen az eredmények a nagy hazai sörgyárak érdeklődését is felkeltették, így reményeink szerint jövőre már kétszer ekkora területen rendezhetjük meg a fesztivált”. Így tehát valószínűleg jövőre ismét készülhetnek a sörimádók, és egy még sokkal nagyobb szabású fesztiválon szórakozhatnak majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.