A közösségi ébresztés után itt a közösségi sörözés, avagy a foursquare-hez hasonlóan megmutathatjuk ismerőseinknek jelenlegi állapotunkat – ebben az esetben tartózkodási helyünk helyett azt, hogy milyen sört iszunk.

A foursquare indulása óta sok, check-innel kapcsolatos alkalmazás bukkant fel a cybervilágban, legyen szó a Gowalláról, a Facebook Places-ről vagy a Google Latitude-ról. Ám olyan őrült ötlet, hogy fogyasztandó söreinkkel kapcsolatban posztoljunk ismerőseinknek, nem volt. Egészen eddig.

A www.untappd.com weboldal ugyanis gondolt egyet, és a méltán népszerű kikapcsolódási tevékenységre, az ivászatra helyezte a hangsúlyt a bejelentkezések során. A témakör kivételével az alkalmazás szinte teljesen hasonlít a foursquare-hez: kiválasztjuk az adatbázisban szereplő sörök közül, amelyiket éppen fogyasztjuk – ha ilyen nincsen, akkor a listába új terméket is felvihetünk. A check-in után értékelhetjük a fogyasztott nedűt, vagy ajánlhatjuk barátaink számára.

Hogy egy kicsit a lokációhoz is kapcsolódjon az Untappd, belecsempészték annak láthatóságát is, hol isszuk sörünket – amit szigorúan csak a barátaink követhetnek nyomon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.