Sört főznek a diákok a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetemen


Saját, 2006-ban 50 ezer euróból beindított sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai. Ha az ital elkészül, annak egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek az ital minőségéről – adta hírül a SITA hírügynökség.

Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.

A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10-13 kilogramm maláta szükséges. A sörfőzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30, vagy akár 60 napig is érni hagyják azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.