Westernkampánnyal és a nemek harcával nyomul a médiában a Pécsi Sörfőzde


Ismerős termék, új csomagolás: kampányt indított a Pécsi Sörfőzde a két fő márkájának népszerűsítésére. Az új arculatot és imázst kapó Szalon sört, valamint a folyékony kenyér és az üdítő kombinációjából készített Radlert kísérő reklámhadjárat a a televíziókban, az interneten és a rádiókban is tetten érhető.

Átpozícionálta két fő termékét a Pécsi Sörfőzde: új arculatot varázsoltak a Szalon sör számára, míg a gyümölccsel ízesített Radlert elsősorban a fiatal nők számára kívánják vonzóvá tenni. A július elején indított kampánynak meg is lett az eredménye: ez utóbbi termék eladásában markáns növekedési tapasztalható a kereskedelmi forgalomban.

Varga Miklós, a sörgyár rmarketing igazgatója a Pécsi Újság.hu-nak azt mondta, a Szalon sör esetében – noha “a vad délnyugat hőseként” definiálják – nem kizárólagos célterület a dél-dunántúli régió.

– A Szalon sör esetében a kampány kezdete óta ugyan jelentős változásokat még nem tapasztaltunk a forgalmat illetően, ám az már látszik, hogy a kereskedők kedvet kaptak a termék forgalmazásához – mondta a szakember, aki szerint az elmúlt tíz évben a gyárnak nem volt olyan jellegű marketingköltése, mint a jelenleg folyó kampány.

Varga hozzátette, hogy a Radler esetében ugyanakkor már markáns növekedés zajlik, a Facebook-alkalmazás is számos rajongót tudhat magáénak.

Az igazgató érdekességként megemlítette, a Facebook-statisztika kimutatása alapján a rajongók többsége a fővárosból és környékéről lájkolta a terméket. Jó hírként értelmezhető az is, hogy a felmérések szerint idén a háztartások tíz százalékkal több sört vásároltak, mint tavaly, ami “bizonyítottan a gyümölcsös sörök térnyerésének köszönhető”.

– A nők körében ugyanis nem feltétlenül a sörösség, hanem inkább az üdítő-jelleg számít. A tévében futó reklámfilmek is ezt igyekeznek alátámasztani: egyfajta közdelem van a férfiak és a nők között a Radlerért. Mi a 18 és 45 év közötti korosztályt céloztuk meg, szerintem szépen beletalálunk – legalábbis statisztikák ezt mutatják.

S miért éppen a vadnyugat-koncepció mellett döntöttek?

– Végignéztük, hogy melyek azok a kommunikációs pozíciók, amelyek már foglaltak. Annyi pénzünk nincs, hogy a sport oldaláról közelítsünk, a tradíciókért, a minőségért pedig kár harcolni, azokért nem igazán hajlandó fizetni senki sem, hiszen a márkahűségről már régóta nem beszélhetünk. Ötleteltünk, hogy jópofák legyünk-e, humorosak, vagy magyarkodjunk keményen – amit egyébként megtehetnénk, hiszen a Szalon a legrégebbi magyar sörmárka, az első jegyzett sörmárka a piacon 1907-ből -, de ez a vonal a Soproni jóvoltából már egy jó ideje foglalt. Mi nem akartunk harcolni azért, hogy ki a magyarabb. Így találtuk ezt a westernbe hajló témát, ami aztán a későbbiekben sok irányban ragozható tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.