Szombaton megnyitotta kapuit a 179. Oktoberfest Münchenben. A 2 hétig tartó esemény komoly bevételt hoz, a több mint 6 millió látogató összesen 1,1 milliárd eurót költhet el, írja a Handelsblatt.

Szombaton pontban 12 órakor a müncheni polgármester, Christian Ude mint minden évben, most is egy söröshordó csapra verésével nyitotta meg az Oktoberfestet. Az esemény gazdasági szempontból is fontos a város életében, hiszen a sörfesztivál területén dolgozókon kívül többek között a taxisofőröknek és a szálláshelyadóknak is komoly bevételt hoz.

A fesztivál 14 napja alatt a szervezők mintegy 6 millió látogatót várnak, akik előreláthatólag nagyjából 1,1 milliárd eurót költenek majd az eseményen.

Az Oktoberfest azonban nem csak a fesztivál helyszínén, de Münchenben is munkahelyeket teremt, idén, ha csak rövid időre is, de mintegy 12 ezer embernek adhat munkát a fesztivál Bajorország fővárosában.

Tavaly a közel 7 millió látogató összesen mintegy fél millió sült csirkét, 92 borjút és 118 marhát fogyasztottak el, de a két hét alatt 70 ezer csülök és 125 ezer pár kolbász is elfogyott. 2011-ben megdőlt a sörfogyasztás korábbi rekordja is, a közel 7 millió látogató összesen 7,5 millió liter sört ivott meg. Az árak egyébként idén tovább emelkednek, a tavalyi 8,80-9,20 euró után idén 9,10 -9,50 eurót kérnek el egy korsó (Maß=1 liter) sörért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.