Szerda délután indult a Pécsi Sörgyárban a kétnapos Sörévnyitó elnevezésű rendezvény, melyen a könnyűzenei koncertek mellett játékos vetélkedőkkel, kedvezményes árakkal várják az érdeklődőket. A kétnapos bulin fellép többek közt a PASO, az Intim Torna Illegál, a Heaven Street Seven pedig lemezbemutató koncertet tart.

A Pécsi Sörfőzde udvarán megrendezésre kerülő évnyitót a sörgyár a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának támogatásával rendezi. A Sörévnyitó elnevezésű bulin a könnyűzenei koncertek mellett az egyetemistákat kedvezményes jegyárakkal várják a szervezők, és mindkét napon az első 100 belépőt különleges sörkóstolással várnak.

A könnyűzenei koncertek közötti átszereléseknél sem kell mellőzni a muzsikát, ugyanis Petruska András, a Veszprémi Utcazene Fesztivál 2010-es szakmai fődíjának nyertese és Lenthár Balázs, a Pécs-szerte ismert kocsmazenész dobják fel a hangulatot. Szerdán és csütörtökön is kapunyitástól, délután fél négytől játszanak az első koncertig a gasztroudvaron, majd az átállási, átszerelési szünetekben újra a színpadra lépnek.

Játékos vetélkedőkre is lehet számítani, melyek nagy meglepetésre a sörökhöz, és sörfogyasztáshoz kapcsolódnak.

A Pécsi Sörfőzde tájékoztatásából kiderül, hogy a játékok közt lesz sörivó verseny, valamint egyéni és páros ügyességre épülő vetélkedők is. Maguk a koncertek 21:50-kor érnek véget a városi csendrendelet figyelembevétele miatt, a vendéglátóhelyek 23:30-ig tartanak nyitva, a területet pedig éjfélkor zárják be.

A helyszínen a Tavasz utcai – ami a Rókusalja utcáról nyílik – kapunál lehet megváltani a jegyeket és bérleteket, és itt adják át a karszalagokat. Az Édesanyák útjáról nyíló teherportánál csak karszalaggal lehet közlekedni, jegyváltásra azonban nincs lehetőség ott.

A PTE hallgatóinak a napijegy 600 forintba, míg a kétnapos bérlet 1000 forintba kerülnek. Mindenki más számára a napijegy 1200 forintba, a kétnapos bérlet 2000 forintba fog kerülni.

A sörök ára is kedvezményes lesz, egy korsó Szalon világos 270, egy korsó barna 330 forintba kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.