Vendégségben a MALTeR beerstroban


Június 7-én, szerdán a MALTeR beerstro vendégei lehettünk. Az apropó nem volt más, mint egy új magyar sör a “Timbersexual Minnesota Pale Ale” bemutatkozása, premierje. A promóanyag szerint ez “egy new england stílusban készült american pale ale”, melynél a sörmester egy új amerikai komlót használt.

A különleges nevű sör számunkra igazán kellemes meglepetés volt. Sokkal “megosztóbb” itókára számítottunk a beharangozott fenyőgyantás, mentás ízek – számunkra meglehetősen ijesztően ható – különlegessége miatt. A Timbersexual azonban egy korrekt, jó ale, a szélsőséges ízkavalkád helyett kimondottan összefogott, citrusos ízjegyekkel. A nagyszerű sörös indítás után nem maradt más hátra, mint jobban szemügyre venni a beerstrot, valamint belekóstolni konyhájába.

A vendéglátó MALTeR egy nagyon szerethető hely. A beerstro egyszerre hat sört tart csapon, figyelve arra, hogy az egyes sörtípusok megfelelően reprezentálják a sörök világát. A kétféle lager mellé búza, valamint különféle ale-ek kerülnek. A tulajdonos, Révész Róbert elmondása szerint – talán nem meglepő módon – a lagerek tarolnak, fogynak a leginkább, ehhez nyilván hozzájárul ezek barátságosabb árfekvése is.

De lássuk, mit tudunk fogyasztani a sörök mellé! Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ínyencek számára is meggyőzőek a felvonultatott étkek. A burgerek rajongóinak jó hír, hogy azok egyáltalán nem tucatrecept alapján készülnek. A kacsás ételekkel bennünket általában le lehet venni a lábunkról, bizony itt sem kellett csalódnunk. A méretes tépett kacsa szendvics (2.190 Ft) kifejezetten jó választás volt. A házi sütésű hambuger-zsömle ebben az esetben szaggatott konfitált kacsacombot rejt, mellé – többek között – mangó chutney kerül.

A MALTeR számunkra szívet melengető módon az elkövetkező időszakban érdekes kulturális események gazdája is lesz. Ebben az évben emlékezhetünk meg például az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójáról. Ennek apropóján a MALTeR teret ad egy beszélgetős, történelmi, kulturális estnek, melynek során terítékre kerülnek (nem csak képletesen) az egykori Monarchia népeinek ételei, sörei is.

Mi biztosan ott leszünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.