Bajban vannak az Egyesült Királyság pubjai


Az egész világon végigsöprő vírus – amint látjuk – nem csak az emberek hétköznapi szokásait változtatják meg, de óriási hatással vannak a gazdaság minden szegmensére. Így van ez a söriparral, de a vendéglátóiparral is. Nemrégiben a BBC járt utána annak, hogy a számok tükrében mindez mit is jelent.

Az Egyesült Királyságban közel 40.000 pub működik, azaz működött üzemszerűen a járvány kitöréséig. Ahhoz, hogy egy pub folyamatosan el tudja látni vendégeit folyékony kenyérrel, bizony elraktározott sörkészletekre is szükség van. Az előbb említett 40.000 pub átlagban 15 hordó sörrel rendelkezik jelenleg is – azonban a vendégek elmaradása miatt ez komoly problémát jelent.

Komoly problémát, hiszen az Egyesült Királyságban tradícionálisan jórészt felsőerjesztésű ale-ek pihennek a hordókban – egy hordóban majd’ 90 korsónyi -, melyek eltarthatósága csupán 6-9 hét. Az viszont már most látható, hogy ennyi idő alatt nem fog visszatérni az élet a normális kerékvágásba, így óriási mennyiségű sör – 50 millió korsónyi – megy kárba belátható időn belül.

A pubok tulajdonosai jelenleg abban bizakodhatnak, hogy sikerül elvitelre kicsapolniuk a hordók tartalmát. Ha ez nem sikerül, akkor a pubok jelentős része fog pénzügyi gondokkal küzdeni hamarosan, vagy fogja lehúzni végleg a rolót. A helyzeten jelenleg az sem segít sokat, hogy néhány sörgyár felajánlotta: ingyen visszaveszi a sörrel teli hordókat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.