Kérdéses az idei Oktoberfest sorsa


A világ egyik legnagyobb népünnepélyeként nyilvántartott Oktoberfest hivatalos honlapján rövid hír jelent meg a 2020. évi fesztivállal kapcsolatban.

Mint ismeretes, a koronavírus következtében a világ majd’ minden országában számos kisebb-nagyobb rendezvény maradt vagy marad el idén. Jogosan merül fel a kérdés az Oktoberfesttel kapcsolatban is: vajon megrendezhető-e a hagyományos sörünnep?

A választ Clemens Baumgärtner, a fesztivál gazdasági vezetője adta meg.

“A kérdés természetesen mindannyiunkat foglalkoztat. Mint a Wiesn szervezője – a partnereinkkel együtt – szeretném, ha nem lenne szükség a rendezvény visszavonására. Épp ezért a helyzetet az utolsó lehetséges pillanatig figyelemmel kísérjük, mielőtt bármilyen visszafordíthatatlan döntést is hoznánk. Ez legkésőbb júniusban lesz. Jelenleg a szokásos módon folyik az Oktoberfest szervezése, de még túl korai bármit is mondani.”

Baumgärtner azt is kijelentette, hogy “a döntést a legnagyobb felelősséggel fogjuk meghozni. Figyelembe fogjuk venni az orvosszakértők tanácsait, az egészségügyi helyzetet, valamint a szövetségi és bajorországi biztonsági előírásokat is.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.