Idő előtt eldőlt: elmarad az Oktoberfest


Két nappal ezelőtt írtunk róla, hogy nehéz döntés elött áll az Oktoberfest szervezőgárdája, akár Bajorország vezetősége is, hiszen az elkövetkező hónapokban el kell dönteniük, hogy megrendezik-e idén a világ egyik legnevezetesebb sörfesztiválját, az Oktoberfestet. Arra azonabn senki sem számított, hogy június helyett már ma eldől a fesztivál sorsa.

„Nagyon fájdalmas döntést kellett meghoznunk” – mondta ma délelőtti nyilatkozatában Markus Söder bajor miniszterelnök. A fesztivál lefújása mindenkinek nehezére esett, de elmondása szerint egyszerűen túl nagy kockázatot vállaltak volna azzal, ha szeptember 19 és október 4 között fogadták volna azt a közel hatmillió látogatót, akik a világ egyik leghíresebb eseményére látogattak volna Münchenbe.

Dieter Reitert, a város főpolgármesterét is érzékenyen érintette a döntés, és sajnálatát fejezte ki mindazoknak, akik még reménykedtek, de most csalódniuk kell. E mellett azonban azt is elmondta, hogy a vendégek egészségének megőrzése sokkal fontosabb, mint az Oktoberfest megtartása.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.