Szerenáddal vidította fel a nyugdíjasotthonok lakóit Radics Gigi és Vastag Csaba


Radics Gigi és Vastag Csaba zenével hozott derűt a nyugdíjasotthonokba. A zenészeket a   HEINEKEN Hungária kérte fel arra, hogy fellépésükkel enyhítsenek kicsit az idősek bezártságán. Ehhez pedig a lehető legbiztonságosabb módot választották: egy nyitott busz tetején énekeltek, a lakók pedig ablakaikból élvezhették a rögtönzött minikoncertet.

Nagy meglepetésben volt részük hat budapesti nyugdíjas otthon lakóinak a hét elején. Hétfőn Radics Gigi, kedden pedig Vastag Csaba bukkant fel váratlanul az otthonok ablakai előtt, és legkedveltebb dalaikból adtak egy-egy 20 perces koncertet. A népszerű énekesek a HEINEKEN Hungária felkérésére látogatták meg az otthonokat, hogy felvidítsák az immár négy hete szobájuk biztonságos magányában tartózkodó idős embereket.

A lelki egyensúly megőrzése és az érzelmi feltöltődés legalább olyan fontos a nehéz időkben, mint az emberek testi épsége. A járványt okozó vírus az idősekre még veszélyesebb, így – saját biztonságuk érdekében – pont az idős emberek elszigeteltsége a legjelentősebb. Ezt ismerték fel a HEINEKEN Hungária munkatársai, ugyanakkor tenni is szerettek volna annak érdekében, hogy derűt vigyenek az otthonok falai közé. A buszra a HEINEKEN a legfontosabb üzenetet tette: #maradjotthon”

„Legfőbb szempontunk természetesen a biztonság volt. A lakók felvidítására tett kísérletünk semmiképpen nem járhatott a társas érintkezés jelenlegi szabályainak megsértésével. Így jött az ötlet, hogy felkérjünk énekeseket, hogy egy nyitott busz tetején zenélve szórakoztassák az időseket, akik a szobák ablakaiból élvezhették a mini koncertélményt”– mondta Pálfalvi Márta, a HEINEKEN Hungária vállalati kapcsolatok igazgatója. „A HEINEKEN büszke arra, hogy egy sör mellett összehozza az embereket, csakúgy, mint a zene. Felelősséggel, még nagyobb körültekintéssel kell eljárnunk, de a zene közös élvezete még így is fontos kapocs” – tette hozzá a HEINEKEN munkatársa.

„Hiszek benne, hogy a zenének gyógyító ereje van, ezért nem is haboztam, amikor felkértek. Nekünk, művészeknek is hiányzik a közönség, ők inspirálnak, így legalább, ha biztonságos távolságból is, de találkozhattam néhányukkal”– mondta a koncert után Radics Gigi. „Olyan jó volt látni, ahogyan az idős emberek arca felderült a zene hallatán. Ha csak egy kicsit is hozzájárulhattam, hogy jobban viseljék a magányt, már megérte. Örülök, hogy vannak olyan vállalatok, amelyek mind az elesettekre, mind a művészekre gondolnak” – tette hozzá az énekesnő.

„Amikor a HEINEKEN-től megkerestek a felkéréssel, azonnal igent mondtam, mivel a zenekarral mi is gondolkodtunk azon, hogyan tudnánk a zenénkkel egy kis derűt vinni a leginkább kiszolgáltatottak életébe” – mesélte Vastag Csaba. Az énekes nem csak a mostani helyzetben keresi a lehetőségét annak, hogy segítsen, közismert arról, hogy az egyik legnagyobb segélyszervezetet segíti aktívan munkájával. „Most arra van nagy szükség, hogy a művészek az elszigeteltség enyhítésében közreműködjenek, számos nagyszerű példa van rá. Ebben a kezdeményezésben az tetszett, hogy nem csak virtuálisan, hanem személyesen is ott lehettünk ezekkel az idős emberekkel, és közben mégis maximálisan megtartottuk a biztonságos távolságot. Reméljük, hogy a zenénkkel hozzájárultunk ahhoz, hogy az otthonok lakói kicsit felviduljanak, és könnyebben viseljék a bezártságot. Bevallom, annyira megérintett az, ahogyan a fellépésemet fogadták, hogy úgy döntöttem, a következő hetekben több városba ellátogatok hasonló módon.” – tette hozzá Vastag Csaba.

A HEINEKEN Hungária további koncerteket tervez, egészen addig, amíg az idősek biztonságosan elhagyhatják szobáikat. A szórakoztatás mellett a vállalat gondol azokra is, akik a frontvonalban küzdenek a vírus ellen: a soproni kórháznak és mentősöknek, valamint a nemzeti operatív törzsnek is rendszeresen szállít alkoholmentes radlereket, hogy frissítőre ne legyen gondjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.