Elmarad az idei Kézműves Sörfesztivál Gyulán


A koronavírus-járvány elleni hatékony védekezés érdekében a pénteken bejelentett kormányhatározat augusztus 15-ig megtiltotta az 500 főnél nagyobb létszámú szabadtéri rendezvények megrendezését. Ennek megfelelően az idén június 11. és 13. között tervezett gyulai Kézműves Sörfesztivál is elmarad.

“A fesztivál előkészítése rendben megtörtént, viszont a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, a jogszabályi tilalomra figyelemmel úgy döntöttünk, hogy az idei Kézműves Sörfesztivált nem tartjuk meg” – olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, a Kézműves Sörfesztivál és kísérőrendezvénye, a Central European Beer Awards 2018-as megalapítása óta komoly ismertséget és elismertséget vívott ki magának, köszönhetően az Európa több országából benevezett sörkülönlegességeknek és a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűrinek. Idén már érkeztek nevezések Belgiumból, Szlovákiából, Csehországból, Szlovéniából, Olaszországból, Lengyelországból és Ausztriából, a zsűri tagjai között pedig cseh, szlovák, olasz és amerikai szakembereket is köszönthettünk volna.

“Az emberek egészsége mindennél fontosabb, ezért az emberek egészségének védelmében a nagy látogatottságú és nemzetközi sörkülönlegességeket felvonultató Kézműves Sörfesztivál – Gyula és a Central Euroean Beer Awards 2020-ban nem kerülnek megrendezésre. A szervezőkkel együttműködésben mindent megteszünk azért, hogy 2021-ben újra Gyulán köszönthessük a magyar és nemzetközi kézműves főzdék képviselőit egy minden eddiginél színvonalasabb fesztiválon” – zárult Bora Imre fesztiváligazgató és Görgényi Ernő, Gyula polgármesterének közös közleménye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.