Gyártó: Van Pur S.A., Varsó (Lengyelország)
Weboldal: http://www.lomzabeer.com/
Összetétel: víz, árpamaláta, méz, komló
Alkoholtartalom: 4,5%
Típus: Feketesör/schwarzbier (L)

A Lomza – habár 1968-ban alapították – egészen a 2000-es évek végéig egyszerű kis helyi sörfőzdeként működött. 2010-ben azonban álmodtak egy nagyot, így Lengyelország meghódítása után megjelentek az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is, de termékeik ma már Magyarországon is beszerezhetők. Szortimentjük kellőképpen széles, az egyszerű lagertől a lengyel ale-en keresztül egészen az ízesített radlerekig terjed. Aki kíváncsi, keresse fel weboldalukat. Dark nevű sörük egy alsóerjesztésű feketesör egy csipetnyi kis rafinériával, hiszen a hagyományos összetevők mellé egy kis méz is befért. A sörmester négyféle árpamaláta keverékét használja fel a gyártás során.
Valóban fekete, fény felé tartva skarlátvörösben játszik. Habja vékony, de azért szépen, krémesen tart. Illata édes gyümölcs, sziruposan émelyítő egy leheletnyi mézzel.
Íze meglepően kerek, a viszonylag alacsony alkoholtartalma mellett egészen testesnek tűnik. Szénsavassága jó, kiegyensúlyozott. Az édes maláta mellett a méz nem bántó, nincs fókuszban, selymesen kerekíti az egyébként is gyümölcsös aromát. Lecsengése hosszan tart, édes, mézes, gyümölcsös.

Pont: 10/8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.