10.000 korsó ingyen sörre hívja meg a budapestieket egy kézműves sörfőzde


Amint a kijárási korlátozások enyhítése Budapesten is életbe lép, a magyar kézműves-sör piac meghatározó főzdéje, a FIRST Craft Beer 10 000 korsó ingyen kézműves sörre hívja meg a fővárosiakat. A „Félig tele” néven indított kezdeményezéshez mintegy 30 vendéglátóhely csatlakozott. A sörfőzde célja az akcióval, hogy megköszönje a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig segítse az újranyitásban.

Az optimista szerint a pohár mindig félig tele van. De a jelenlegi helyzetben ki tud optimista maradni, különösen a vendéglátásban? Az, aki tudja: nincs egyedül a bajban. A budapesti FIRST Craft Beer kézműves sörfőzde, amely tavaly a Berlin International Beer Competition mezőnyében elnyerte a Hungarian Brewery of the Year címet is, ezért döntött úgy, hogy „Félig tele” néven összefogást indít.

„Amint a járványügyi korlátozások enyhítésével Budapest újraindul, a FIRST 10 000 korsó ingyen sörre hívja meg a budapestieket, mintegy 30 partner vendéglátóhelyén. Ezzel köszönjük meg a fővárosiak kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig így támogatjuk az újranyitásban. Köszönjük az embereknek, hogy támogatták a helyi éttermeket, a helyi termelőket, a helyi főzdéket és kérjük, ezt folytassák is!” – fogalmaz Kurucz Dániel, a FIRST Craft Beer tulajdonosa, aki testvérével és tulajdonostársával, Kurucz Gergellyel a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője, és évek óta népszerűsíti a minőségi sörfogyasztást Magyarországon.

Mivel jelenleg nem ismert, mikortól léphet életbe a korlátozások enyhítése – Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel úgy fogalmazott: szombaton várható döntés a kérdésben –, a FIRST Facebook eseményt hozott létre, hogy itt tájékoztassa Félig tele (#feligtele) kampány időpontjáról és a partner vendéglátóhelyek listájáról az érdeklődőket. Az esemény itt található:

https://www.facebook.com/events/2778252562406198/

A kezdeményezéshez máris olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például a Szimpla Kert, az Élesztőház, a Beer Brothers, a Mazel Tov vagy a FIRST Local Madách Tér. A Félig tele akciót minden vendéglátóhelyen azonos időpontban fogják megrendezni, a készlet erejéig. Cserébe csak annyit kérnek a fogyasztóktól, hogy készítsenek egy fotót vagy videót az első sörükről és #feligtele hashtaggel töltsék fel közösségi oldalukra.

FIRST Craft Brewery

A 2017-ben alapított FIRST Craft Brewery mára a magyar kézműves-sör piac meghatározó főzdéjévé vált. Több mint egymillió korsó eladott sörével már az első évet követően megduplázta értékesítései volumenét, így a minőség mellett az eladások tekintetében is a hazai kézműves sörfőzdék élmezőnyébe került. Célja, hogy népszerűsítse a minőségi söröket és a magyar kisüzemi főzést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.